Proiecte relevante // Dreptul concurentei
Dreptul concurentei

Avocatii nostri au fost implicati in gestionarea de proiecte precum:

Asistenta juridica acordata unuia dintre cei mai mari operatori de turism din cadrul anchetei deschise de Consiliul Concurentei pe piata serviciilor turistice.

Asistenta acordata celui mai mare operator medical privat in cadrul anchetei deschise de Consiliul Concurentei privind piata serviciilor medicale in spitalele private de maternitate.

Asistenta acordata celui mai mare operator medical privat in procesul de implementare a unui program de conformare de concurenta.

Structurarea de oferte si mecanisme comerciale in vederea indeplinirii tuturor cerintelor legale in acest domeniu de drept.

Asistenta juridica pentru un mare operator de telecomunicatii cu structurarea si acceptarea angajamentelor in fata Consiliului Concurentei, in privinta investigatiei deschise de autoritate in piata relevanta in legatura cu tarifele de interconectare.

Asistarea unui mare producator si importator de vinuri din Romania in investigatia deschisa de Consiliul Concurentei pe piata comercializarii produselor alimentare.

Asistenta si reprezentare in fata Consiliul Concurentei a unui mare operator de telecomunicatii in legatura cu presupusa incalcare a unor obligatii decurgand din angajamentele asumate in cadrul unei investigatii privind distributia cartelelor pre-paid.

Asistenta juridica acordata unui important dealer auto din Romania privind conformitatea cu prevederile legale a unor programe de garantie extinsa.

Asistenta juridica acordata celui mai important complex comercial din Romania in legatura cu structurarea clauzelor de exclusivitate in contractele cu clientii sai.

Asistenta juridica pentru un operator major de telecomunicatii intr-o investigatie lansata de Consiliul Concurentei cu privire la tarifele de interconectare.

Asistenta juridica acordata unui mare operator de telecomunicatii si distributie de programe TV in legatura cu Consiliul Concurentei, cu privire la reglementarea obligatiei de „must-carry” in legislatia audiovizuala.

Asistenta pentru un producator alimentar intr-o investigatie de catre Consiliul Concurentei.

Asistarea unui operator major de telecomunicatii din Romania in relationarea pe aspecte de reglementare cu Consiliul Concurentei, in privinta lansarii serviciilor de telecomunicatii inovatoare.

Elaborarea si implementarea cu succes a strategiei juridice a unui mare operator de telecomunicatii intr-o disputa majora cu Consiliul Concurentei, privind o amenda in cuantum initial de 22 milioane Euro (redusa apoi de Consiliul Concurentei la jumatate), avand ca rezultat final anularea integrala a amenzii impusa de aceasta autoritate.

Elaborarea si implementarea cu succes a strategiei juridice si de comunicare a unui mare operator de telecomunicatii pe parcursul unei investigatii initiate in 2006 de catre Consiliul Concurentei la plangerea unui alt operator. Astfel, Consiliul Concurentei a emis o decizie in 2012 prin care a inchis investigatia privind posibila incalcare a articolului 6 din Legea Concurentei 21/1996, fara a fi impusa vreo sanctiune in sarcina acestuia. In acelasi dosar, alti operatori au fost sanctionati cu amenzi de mai multe zeci de milioane de Euro.

Elaborarea si implementarea cu succes a strategiei juridice si de comunicare in relatia cu Consiliul Concurentei a unui mare operator de telecomunicatii in legatura cu mai multe achizitii efectuate de acesta.

Asistenta acordata unui mare operator de telecomunicatii in procesul de finalizare pe calea unor angajamente a unei investigatii initiate de catre Consiliul Concurentei in legatura cu distributia cartelelor pre-paid. In 2012, Consiliul Concurentei a acceptat angajamentele propuse, acest caz creand un precedent important in aplicarea dreptului concurentei in Romania, solutia aleasa urmand sa produca efecte pozitive in piata, in beneficiul utilizatorilor serviciilor de telefonie mobila. Dima & Asociatii este implicata si in procesul de monitorizare a indeplinirii acestor angajamente.

Elaborarea si implementarea cu succes a strategiei juridice si de comunicare in relatia cu Consiliul Concurentei a unui furnizor de top de servicii cinematografice in legatura cu o posibila operatiune de concentrare economica.

Asistarea cu succes a unui mare operator de telecomunicatii in dosarul in care Consiliul Concurentei a investigat piata serviciului de bransare a consumatorilor de energie electrica si piata serviciului de inchiriere a stalpilor liniilor electrice aeriene de medie si joasa tensiune pentru instalarea retelelor de telecomunicatii. Consiliul Concurentei a inchis investigatia in 2011 respingand plangerea initiala, fara a impune nicio sanctiune in sarcina operatorului.

Consilierea celui mai mare furnizor de servicii medicale private intr-un caz de dreptul concurentei referitor la schimbarea controlului exercitat in comun in control unic.

Consultanta acordata unui mare operator de telecomunicatii cu privire la implementarea unui acord international de achizitii in comun.

 

Copyright 2012 - 2016 - Dima & Asociatii