Proiecte relevante // Dreptul societar si comercial. Fuziuni si achizitii
Dreptul societar si comercial. Fuziuni si achizitii

Avocatii nostri au fost implicati in gestionarea de proiecte precum:

Asistenta juridica acordata celui mai mare operator de servicii postale din Romania in legatura cu implementarea procesului de guvernanta corporativa si consultanta oferita consiliului de administratie si conducerii executive pentru aspecte de drept societar si comercial.

Colaborare cu Pinsent Masons Germania si asistenta acordata unei societati din domeniul IT in vederea achizitiei unui grup de companii, printr-o tranzactie multinationala.

Asistenta privind guvernanta corporativa acordata unui important distribuitor de IT&C, cu o cifra anuala de afaceri de multe milioane de Euro.

Consultanta in procesul de implementare a noii guvernante corporative pentru societatea din Romania cu capital de stat de transport calatori pe cale ferata, pe baza standardelor profesionale din sectorul privat, precum si asistenta juridica subsecventa catre consiliul de administratie.

Asistenta juridica in legatura cu achizitia, de catre o societate straina din afara UE, a diviziei uneia dintre cele mai mari companii romanesti specializate in solutii de securitate IT – investigatie juridica urmata de redactarea si negocierea contractelor principale si asistenta post-tranzactie in desfasurare.

Asistenta juridica acordata unui producator de energie regenerabila din Romania pe durata negocierilor cu furnizorii de turbine, societatile de constructii si furnizorii altor echipamente de producere a energiei, pentru dezvoltarea de noi proiecte de ferme eoliene sau alte proiecte de energie regenerabila.

Consultanta juridica acordata unui mare operator de telecomunicatii in evaluarea posibilei fuziuni cu un alt operator, ce ar conduce la crearea unui nou lider al pietei comunicatiilor electronice in Romania.

Asistenta acordata unui mare operator de telecomunicatii in procesul de privatizare, inclusiv pregatirea societatii pentru procesul de evaluare in vederea tranzactiei dintre actionari, interactiunea cu actionarii si cu avocatii respectivi din Romania si din strainatate.

Coordonarea elaborarii si implementarii strategiei juridice a unui mare operator de telecomunicatii in cadrul unei tranzactii de 120 milioane Euro, incluzand negocierea acesteia, asistenta in procesul de comunicare in relatia cu autoritatile, inclusiv cu cele de reglementare pentru noua licenta; echipa juridica implicata in tranzactie a inclus atat avocati romani, cat si straini.

Asistenta juridica acordata catre unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din Romania in legatura cu indeplinirea unor contracte de inchiriere evaluate la cateva milioane Euro.

Consultanta pentru un dezvoltator imobiliar privind o tranzactie cu un partener existent, pentru un nou proiect de cateva milioane Euro care va fi dezvoltat in Bucuresti.

Consultanta catre un mare dezvoltator imobiliar pe aspecte de guvernanta corporativa.

Elaborarea strategiei juridice a unui mare operator de telecomunicatii pentru o potentiala listare pe bursele din Bucuresti si Londra, coordonand echipa juridica incluzand avocati romani si straini.

Consultanta strategica si asistenta juridica pentru rezilierea/restructurarea unor contracte comerciale cu diferiti furnizori in valoare totala de peste 600 milioane Euro.

Asistenta juridica in perioada 2006-2011 pe partea de drept societar acordata unei fundatii de renume international cu privire la detinerile si investitiile acesteia in Romania.

Verificarea juridica, in perioada 2006-2010, la solicitarea unor potentiali investitori din strainatate sau din Romania, mari companii sau fonduri de investitii, in vederea achizitionarii unor companii romanesti cu domenii de activitate diverse, si anume: companie detinand licenta TV, societate de leasing, santier naval, combinat siderurgic, societate ce realiza studii clinice in Romania, societate detinand un lant de supermarket-uri, producatori de mase plastice, hartie, profile de aluminiu, mobila, societate de factoring, distribuitor de alimente si imbracaminte, societate ce produce hartie etc; acordarea de asistenta juridica la negocierea si incheierea tranzactiilor aferente.

Verificarea juridica in 2007 a subsidiarei romanesti a unei societati din Grecia, producator de tamplarie din aluminiu, in vederea listarii acesteia pe bursa din Atena, proiect ce a implicat si cooperarea cu avocati din Grecia si Bulgaria.

Verificarea completa din punct de vedere juridic a unei societati de traditie in Romania in domeniul IT, in vederea achizitionarii acesteia de un investitor international in acest domeniu, cu sediul principal la Moscova, precum si asistenta la negocierea tranzactiei in 2008, cu o valoare de peste 50.000.000 USD, precum si asistenta post-achizitie pana in perioada 2010.

Consultanta acordata unei societati apartinand unui important grup international, producator de refractare, la incheierea unor contracte de achizitii si prestari servicii cu un important jucator pe piata siderurgica din Romania.

Revizuirea pentru un important distribuitor de produse textile a tuturor contractelor incheiate cu hipermarket-urile din Romania.

Consultanta in proiecte de reorganizare, fuziune si dizolvare pentru un numar de societati.

Asistenta juridica pe partea de drept societar acordata uneia din cele mai mari societati de transport marfa pe caile ferate din Romania.

Asistenta juridica pentru o societate comerciala romana detinuta de un mare grup francez ce activeaza in domeniul materialelor de constructii in legatura cu implementarea mecanismului de cash pooling la nivel European intre societatile din grup.

Asistenta juridica pentru o societate irlandeza de executive search si recrutare de personal in legatura cu aspecte comerciale in Romania si reorganizarea structurii de management.

Copyright 2012 - 2016 - Dima & Asociatii